Rico Schuijers: Sportpsycholoog bij meerdere Olympische Spelen

“Normaal gesproken is begeleiding door een sportpsycholoog slechts voor een exclusieve groep toegankelijk. In mijn ogen zou echter iedere (jonge) sporter in diens ontwikkeling getraind moeten worden op mentale vaardigheden.

Prestum.nl maakt online training en begeleiding van deze aspecten mogelijk. Dit betekent dat de diensten van mental coaches nu ook toegankelijk worden voor talentvolle jeugd- en gemotiveerde breedtesporters. Daarbij is online training niet hetzelfde als offline training. Ik zie online training en begeleiding dan ook niet zozeer als een vervanging, maar eerder als aanvullend op mijn offline werkzaamheden.”

Dolf van der Wal: Olympiër snowboard halfpipe (Vancouver ’10, Sotsji ’14)

“Als het gaat om mentale begeleiding, heb ik hier zelf veel baat bij gehad. Het heeft mij inzicht gegeven in wie ik ben, als sporter en als mens.

Het initiatief van Prestum.nl ondersteun ik dan ook volledig. Ik gun het iedereen om op een bevlogen manier met zijn of haar sport bezig te zijn en geloof dat Prestum.nl heel veel sporters hier een extra inzicht in kan geven.”

Taeke Taekema: ‘s werelds beste strafcorner specialist

“Een perfect uitgevoerde strafcorner vereist optimale concentratie, zowel van mijzelf als van de jongens om mij heen. Alles komt neer op focus en aandacht. Uit eigen ervaring weet ik dat deze mentale aspecten uitstekend te trainen zijn.”

Sophie Polkamp: tweevoudig Olympisch kampioene

“Op het veld ben ik gelukkig. Op dat moment vergeet ik alles om mij heen. Tegenslagen en blessureleed zijn dan even uit mijn gedachten. Hoezeer ik er soms ook van baal, die tegenslagen en blessures horen nou eenmaal bij mijn carrière. Hierdoor weet ik uit eigen ervaring dat sport niet alleen fysiek trainen is, maar ook een training van je geest vraagt. Het platform van Prestum.nl maakt het voor heel sportminded Nederland mogelijk om dit op zijn of haar eigen manier te trainen.”

Edwin van der Sar: Nederlands succesvolste keeper ooit

“Mentale begeleiding is een onderschat onderdeel van training. Ik geloof in een allesomvattende aanpak op zowel fysiek, technisch, tactisch als mentaal gebied. Als alle randvoorwaarden goed ingevuld zijn, maakt dit persoonlijke groei en een optimale teamprestatie mogelijk. Prestum.nl is dé partner die mentale training en begeleiding voor iedereen mogelijk maakt, dus niet alleen voor de topsport.”